סרטן עם PSA יורד

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

18/02/2014 | 21:35 | מאת: יוסי

שלום, אני בן 56, לפני כ 3 חודשים נמצא לי סרטן בביופסיה,גליסון7 לפי 3+4 . באופן מוזר ה PSA שלי נמצא במגמת ירידה ע"פ שנתיים מ ~7 ב 2011 לערך של ~5 כיום. מה יכולה להיות הסיבה? תודה

שלום רב, לא תמיד יש הסבר חד משמעי למה שאתה מתאר. בחלק מהמקרים אם אתה מקבל טיפול תרופתי להטבת השתנה זה משפיע על ה PSA, ולעיתים נראו מקרים בהם לאחר הביופסיה ה PSA ירד (אולי בעקבות הוצאת חלק מהמחלה בביופסיה עצמה?). בכל מקרה עליך להיות במעקב אורולוגי ולהחליט על המשך הטיפול בהתאם לתוצאות הבדיקות שעברת!

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת