שיטת האידוי

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

16/02/2014 | 16:16 | מאת: מתעניין

שלום. אם חס וחלילה יהיה צורך לכרות ערמונית עקב הפרנות במתן שתן האם שיטת האידוי מקובלת ברפואה? או שיטת פתיחת הבטן היא המקובלת. תודה

16/02/2014 | 18:08 | מאת: יודע דבר

השיטה המקובלת לניתוח ערמונית היא השיטה הסגורה TURP היא נחשבת ל GOLD STANDARD ולא הניתוח הפתוח. עם זאת, ניתוח TURP מוגבל לערמוניות עד גודל של כ-70 גר' ולכן רופא שאינו מיומן בשיטת האידוי יבחר בניתוח פתוח. שיטת האידוי המשולבת TURP+TUVP מאפשרת לטפל בכל גודל ערמונית גם גדולה במיוחד ללא צורך בפתיחת בטן. השיטה מקובלת בארה"ב במעל 40% מהמרכזים הרפואיים. כמו כן היא מופיעה בספרות המקצועית האורולוגית כאחת השיטות המקובלות לטיפול בערמונית מוגדלת שפירה. גם בארץ ישנם מספר רופאים המבצעים את שיטת האידוי, עם זאת רצוי לבחור רופא מיומן עם ניסיון עשיר בשיטה שתבחר לבצע. בהצלחה.

17/02/2014 | 22:17 | מאת: חיים

שלום איך בוחרים רופא מיומן עם ניסיון עשיר בשיטה TURP+ TUVP חיים

שלום רב, החלטה על צורך בניתוח כריתת הערמונית תלויה בגורמים רבים וכל גם החלטה על הגישה הניתוחית . חשוב להבדק אצל אורולוג והוא יפנה אותך לבדיקות לצורך השלמת הבירור. לפיהן יבין מה הבעיה שלך, מה גודלה של הערמונית ומה דרך הטיפול היעילה ביותר עבורך. לא לכל בעית השתנה מיד מציעים ניתוח. כאן מדובר בפורום כללי, הנותן יעוץ כללי בלבד. כל זה אינו תחליף לבדיקה אישית אצל אורולוג. אם תצטרך ניתוח הוא יוכל לתת לך המלצה מסודרת. בארץ יש אורולוגים מצויינים ומנתחים מעולים.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת