דחיפות מתן השתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

11/02/2014 | 11:00 | מאת: רועי

שלום, אני בן 34 בריא בדרך כלל , לאחרונה אני נתקל בתופעה של צורך למתן שתן לאחר שתן , אחרי שאני יוצא מהשירותים במתן שתן אני צריך לחזור שוב , לפעמים יוצאים עוד כמה טיפות , לפעמים אני ממתין חצי דקה ויוצא עוד שתן . לרוב זה קורה בליליה לפני השינה ואני יכול לקום כ 6 פעמים עד שאני נרדם. רופא משפחה הפנה אותי לסונר דרכי שתן : להלן הממצאים: כליה ימנית :11.4 כליה שמאלית : 11.1 , הכליות בגודל תקין , ללא עדות גושים , אבנים או הידרונפרוזיס. הערמונית מוערכת כ 40 סמק , מוגדלת . כיס השתן במבנה תקין ללא שאריות שתן לאחר התרקונות . אבקש לשמוע האם יש סיבה לחשוש? ולחילופין האם יש טיפול? תודה

שלום רב, הבדיקה שציית תקינה. התסמינים יכולים להיות סוג של גירוי יתר ולכן רצוי למצוא מה מונע אותם (להמנע מקפאין ואלכוהול למשל), להקפיד לסחוט את האיבר בסיום ההתרוקנות ולהפחית STRESS.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת