מינרין מלט

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/10/2013 | 16:55 | מאת: שגב

לד"ר שירה שלום רב. בן-64 סובל מספר שנים מערמונית מוגדלת,לאחר שימוש במס' תרופות ובחומרים טבעיים(דקל ננסי,פרחי צבר וגרעיני דלעת) נתן לי האורולוג מינרין מלט 120 מ"ג מתחת ללשון לפני השינה והתרופה צימצמה את מתן השתן לפעם בלילה ואפילו בסוף הלילה(סביב השעה 0500 בבוקר) ולפעמים לא מתעורר למתן שתן בכלל,אלא שיש בעיה אחרת-עצירות, אם עד המינרין סבלתי מעט מעצירות בגלל כדורים ליתר לחץ דם ופרפור פרוזדורים ביום וכדורים נגד הפרעות שינה בלילה,בא המינרין והפך את העצירות הקלה לקשה,עד בלתי אפשרית(לפעמים יוצא לי ללכת לשרותים פעם ביומיים). השאלה אם יש כדור אחר עם אותה איכות אבל בלי עצירות,או משהו טבעי נגד העצירות הקשה בהתחשב בכך שאני לוקח כמות גדולה של כדורים מבוקר עד ערב כל יום?? תודה.

שלום לך שגב. ע ד כמה שידוע אין למינירין תופעות לוואי של עצירות. כדאי שתבדוק סיבות אחרות. לפעמים בשל ההנחיות למעט בשתיה לפני נטילת התרופה בערב- זה גורם לאנשים למעט מדי בשתיה ואולי בכך נגרמת עצירות אבל זה לא בהכרח הסיבה. לצערי לא ידוע לי על טיפול דומה צמחי. יש אנשים שנעזרים בחוסמי אלפא כגון אומניק-אוקס, לשפר את הנוקטוריה (קימות בלילה) שנגרמת השל העדר התרוקנות תקינה. אתה יכול לבקש מרשם לתרופה זו מהרופא המטפל שלך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת