האם ביופסיה יכולה להזיק ?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/10/2013 | 04:22 | מאת: דון

שלום PSA 5.38. בדיקה קודמת מלפני 3 שנים הייתה תקינה - 1.78 אורולוג בדק אותי אתמול. הרגיש בבדיקה ידנית שהערמונית תקינה. שאל אם אני מעוניין בביופסיה - הוא הציע להמתין ולעשות בדיקה חוזרת של PSA בעוד 50 יום. האם ביצוע ביופסיה כבר עכשיו יכול להזיק ? אולי עדיף לעשותה מבלי לחכות ? אשמח לחוות דעתך. תודה רבה

שלום רב, אכן שאלה קשה. לא ציינת את גילך. יש חשיבות להיסטוריה משפחתית: האם היה למישהו סרטן ערמונית? צריך לזכור שמדד PSA מאוד לא מדוייק ומושפע מהרבה דברים. לפי מה שציינת בדיקת הערמונית שלך תקינה ולכן אני נוטה להסכים עם הרופא שלך שהמתנה וחזרה על הבדיקה זו אפשרות נכונה. אפשר גם לבקש לבצע בדיקת יחס FREE TO TOTAL PSA כדי לקבל עוד פרטים אם יש צורך בביופסיה. הביופסיה עצמה היא הליך שעשוי להיות קצת לא נעים ועם תופעות לוואי ולכן לא ממהרים לבצעה אם אין ממש הכרח- דבר עם הרופא שלך.

21/10/2013 | 14:53 | מאת: דון

אני בן 56 אין היסטוריה משפחתית לסרטן ערמונית אמתין 50 יום לבדיקת PSA נוספת תודה רבה !!!

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת