מה הבדיקה הכי חשובה לגילוי סרטן הערמונית?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/09/2013 | 21:44 | מאת: דניאל

אני בן 49 בריא. אבי קיבל סרטן ערמונית הגיל 75 התחלתי ללא התקדמות מצב רדום. כל פעם בודקים אותו. מה הבדיקה הכי יסודית לגילוי ברור של סרטן הערממונית? מה אני צריך לעשות מעולם לא נבדקתי. האם זו בדיקה ידנית של רופא בלבד או יש בדקות מעבדה. תודה

שלום רב, ההמלצה לבירור לזיהוי מוקדם של סרטן ערמונית היא שלוב של בדיקה גופנית (מישוש הערמונית של הנבדק ע"י אצבעו של הרופא דרך פי הטבעת של הנבדק) ביחד עם בדיקת דם לרמת PSA שהוא אנטיגן שמופרש לדם מהערמונית, אולם אינו ספציפי למחלת הסרטן. ממליצה לך לאור ההסטוריה המשפחתית שלך לפנות לאורולוג בקופ"ח ולעבור בדיקות אלו. תוכל גם לשוחח עמו בנידון ולקבל מידע נוסף לפי צורך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת