יעוץ בקשר לערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

24/09/2013 | 16:21 | מאת: קובי

אני בן 64 , זה כשנתיים מטופל בקסטרל,לפני כ-4 חודשים , התחלתי לקחת בנוסף גם אבודרט. עד לפני כחודש הכל היה תקין אלא שזה כחודש ההשתנה מלווה בכאבים ובזרם דקיק המחייב זמן הטלת שתן מרובה. השאלות: א. מה הסיבות לשינוי זה ב. לפי דברי הרופא האבודרט אמור היה לצמצם את נפח הערמונית, במקום הסרת הערמונית בשיטות הידועות, מה אם כן קרה ? מדוע הכדור לא עושה את ה"עבודה" כמצופה ??

שלום רב. הוספת אבודרט לצורך הקטנה הערמונית הוא אכן טיפול מוכר. חשוב להבין שההשפעה לא תמיד מיידית אלא לוקחת תקרופה ממושכת, אפילו מס' חודשים. עדיין יש אנשים שאינם מגיבים טוב לתרופות. אולי זה קשור לזה אבל יותר חשוב שתבצע בדיקת שתן לשלול זיהום. אם בכל מקרה אין ממצאים בבדיקות והוספת האבדורט החמירה לך את התלונות- הפסק את הטיפול ודבר עם הרופא שלך. אם אין הטבה תרופתית ואתה סובל- יש מקום לשקול ניתוח להסרת הערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת