permixon 160mg - החלפת תרופה לצרכי ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

22/09/2013 | 11:34 | מאת: צבי

לד"ר שירה חתומי שלום ב23.10. אני אמור לעבור ניתוח קטראקט להחלפת עדשה טורית. כיום אני מטופל בקסטרל 10mg ואבודרט 0.5 mg. הוצא לי להפסיק את התרופות לפחות 3 שבועות טרם הניתוח בגלל התרחבות האישונים. קיבלתי תחליף בשם permixon 160mg האם הוא תחליף אשר אינו משפיע על שינוי באישונים? כמו כן האם יש תופעות לוואי אחרות או נוספות? ותוך כמה זמן הוא משפיע במקום התרופות הקודמות? האם אני יכול לקחת במקביל או להפסיק את האחרות ולקחת את התרופה החדשה? תודה ומועדים לשמחה. צבי

שלום צבי, למיטב ידיעתי לפני ניתוחי קטרקט מומלץ להפסיק בעיקר את התרופות מקבוצת חוסמי אלא- למשל קסטראל. אין לי מידע על אבודרט -לא ידוע לי על תופעות לוואי שקשורות בעיניים לתרופה זו א ולכן רצוי אם כך לדבר עם רופא העיניים. פרמיקסון היא תרופה טבעית שעוזרת להפרעות השתנה ולא אמורה לעשות תופעות לוואי, לא ידוע לי על השפעה על העיניים לתרופה זו ולכן תמיד כדאי לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש. בכל מקרה צריך לחדש את הטיפול לאחר הניתוח. בהצלחה ומועדים לשמחה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת