בדיקת psa

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

08/04/2013 | 21:00 | מאת: צח

בן 65 בודק כל שנה psa תוצאות כל שנה 2 psa בבדיקה אתמול יצאה תוצאה 18 ! psa היום הייתי אצל האורולוג שמכיר אותי שנים והוא נתן לי אנטיביוטיקה ל 10 ימים ואמר לי שאני מסיים את האנטיביוטיקה אחזור על הבדיקה כי זה נראה לו לא הגיוני ואולי יש לי דלקת.האם לבצע את הביקה מיד שאני מסיים את האנטיביוטיקה? או לחכות יומיים ןלבצע את הבדיקה?תודה.

שלום רב, עלית PSA חדה יכולה להיות מסיבות רבות כולל דלקת אבל לא רק. אחרי שתגמור את הטיפול האנטיביוטי על הרופא האורולוג שלך לבדוק אותך כולל מישוש הערמונית! הייתי ממתינה כחודש מסיום האנטיביוטיקה על לבדיקת הדם החוזרת כי לוקח זמן ל PSA לרדת לרמות הנורמה. אם זה לא יורד משמעותית או אם יש ממצא במישוש הערמונית יש לשקול ביופסיות מהערמונית. אם אתה נוטל אנטיביוטיקה

09/04/2013 | 20:09 | מאת: צח

דר שירה האורולוג שלי אמר לי לפני ששאלתי אותך שאני יכול לעשות את הבדיקה מייד שאני מסיים את התרופה מה לעשות?

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת