תוצאות טומוגרפיה ממוחשבת תל פאזי של הכליות

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/03/2013 | 15:06 | מאת: משה

שלום, הנני בין 74 האורולוג הפנה אותי ל-CT תלת פאזי של הכליות, הנני סובל מפרוסטטה ובאולטרהסאנוד הובחן בכליות ממצא שבעקבותיו נערכה הבדיקה. להלן התוצאות: בריאות קיימות שתי קשריות זעירות אשר מודגמות באונה האמצעית התחתונה. מספר BULLAE מודגמות בבסיסי הריאות. פרט לכך, שאר אזורי מעבר הבטן/חזה תקינים. הכבד במימדים וצפיפות תקינים. דרכי המרה התוך כבדיות אינן מורחבות. הטחול במימדים תקינים ללא פגמי מילוי בתוכו. הלבלב אטרופי.בלוטות יותרת הכליה הודגמו במימדים תקינים. הכליות במנח וגודל תקינים ללא עדות להידרונפרוזיס. קיימת הפרשה תקינה ושווה משני הצדדים לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. השופכנים בקוטר ומיקום תקינים ואין עדות לחסימה אורומכנית. האאורטה והעורקים מפותלים ללא עדות להרחבה. עורקי הצליאקה והמזנטריקה הודגמו תקינים. אין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות. בסריקת האגן אין עדות להגדלת בלוטות איליאקליות או מפשעתיות. שלפוחית השתן מודגמת היטב בחומר ניגוד וגבולותיה סדירים. בלוטת הערמונית מוגדלת ומסוידת. שינויים ניווניים במבנה הגרמי. האם הבדיקה תקינה? תודה וחג שמח

שלום רב, ציינת שבאולטראסאונד היה ממצא בכליות. ע"פ מה שאתה מצטט כאן לא צויין ממצא לא תקין בכליות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת