ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

12/02/2013 | 00:45 | מאת: שאלה

שלום אבי החל לנטול קסטרל לפני כשנה עוד לפני שאובחן בסרטן הערמונית. מאז האבחנה של הסרטן הוא מקבל טיפול הורמונלי אבל ממשיך לנטול קסטרל. קראתי שהכדור מיועד להגדלה שפירה של הערמונית וכתוב מפורשות שצריך לשלול סרטן בערמונית לפני שלוקחים קסטרל. האם הוא אמור להפסיק את הקסטרל? הטיפול ההורמונלי לא אמור להקטין במילא את הגידול ולכן הטיפול בקסטרל מיותר או שזה לא קשור. אשמח להסבר. תור לאורולוג יש רק בעוד חודשיים. ודבר נוסף - הוא נוטל 5 מג קסטרל רק בערב וקראתי בהתוויות ש10 מג לוקחים פעם ביום אבל 5 מג XL אמורים לקחת פעמיים ביום. מה נכון? ואיך אמורים לדעת שזה המינוןש הוא בכלל צריך? זה ניתן לו בעקבות אצירת שתן לפני שנה בביח. אבל מאז לא היה ארוע נוסף, הוא לא מדווח על בעיות כלשהן וכאמרו הסרטן מטופל הורמונלית (חודשיים בינתיים). אודה לתשובתך.

שלום רב, טיפול בקסטראל מטרתו לשפר את זרימת השתן, ואכן הוא ניתן לגברים שסובלים מבעיות השתנה, ואצירת שתן היא סיבה טובה להתחיל טיפול זה. נכון שהמינון הוא בד"כ 10 מג' ליום, אבל יכול להיות שאצל אביך בשל מחלות רקע או תופעות לוואי הוחלט על מינון נמוך (אבל איני יודע תמה הסיבה הספציפית במקרה הנדון). בלי קשר לכך, גילוי סרטן הערמונית הביא לטיפול הורמונאלי שאותו הוא מקבל כעת. אם יש לו השתנה תקינה בטיפול הנכחי עם קסטראל אין שום צורך להפסיקו. אם יש לו הפרעות השתנה למרות הטיפול- אולי זה אומר ש 5 מג' זה לא מספיק ואז בייעוץ עם רופא המשפחה כדאי לשקול לעלות ל-10 מג' או להחליף לתרופה אחרת. כדאי בכל מקרה שתתייעצו בנידון עם האורולוג שעוקב אחריו.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת