ניתוח להסרת ערמונית מוגדלת ע"י שיטת לייזר הולמיום

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/01/2013 | 22:56 | מאת: חנה

דודי בן 93, ולאחרונה סובל מחוסר יכולת להטיל שתן. הומלץ לו לעבור ניתוח, וכיון שגודל הערמונית הוא כ-300 גר', אנו חוששים לביצוע ניתוח של פתיחת בטן. נתקלנו באינטרנט בניתוח שיטת הלייזר הולמיום, ורצינו לדעת האם זה יכול להיות פיתרון טוב עבורו? תודה, חנה.

שלום חנה, רצוי שדודך יעבור בדיקה גופנית ואולי גם ציסטוסקופיה לפני הניתוח כדי לראות את גודלה האמיתי של הערמונית. לפי מה שציינת מדובר בערמונית מאוד גדולה שעדיף להסיר בניתוח פתוח ולכן שווה גם להתייעץ עם מנתח מנוסה.לייזר לרוב מתאים לערמוניות קטנות יותר אך אם דודך לא יכול לעמוד בניתוח פתוח שווה להתייעץ עם המנתחים בשיטה זו לגביו.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת