ניקוז שתן מדופן הבטן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/01/2013 | 07:20 | מאת: ישראל

שלום,הומלץ לי'סופר פיוביק'. מהן היתרונות והחסרונות של שיטה זו? תודה.

שלום ישראל, קטטר על חיקני או סופרא-פובי הוא קטטר המחודר דרך עור הבטן ישירות לשלפוחית. היתרון שלו הוא בכך שאינו עובר בשופכה ובכך אולי פחות מציק, אך עדיין יש להחליפו אחת לחודש וכקטטר קבוע יכול לגרום לסיבוכים מוכרים כמו זיהום חוזר, יצירת אבנים ואי נוחות מקומית. לרוב מציעים טיפול זה למי שזקוק לניקוז קבוע ולא יכול לעבור צינתור לשופכה בשל חסימה או היצרות, או שאינו מסוגל לבצע צינתור עצמוני לסרוגין.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת