שיטת הניתוח

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/01/2013 | 04:49 | מאת: צבי

שלום ד"ר בן 60 סובל מפר שנים מערמונית מוגדלת שפירה -נוטל שנתיים אבודרט + קסטרל -בהתחלה זה שיפר את מצבי אך לאחרונה סובל משאריות שתן גדולות צריבה בבטן התחתונה .וחוסר חשק מיני לחלוטין (בגלל האבודרט ?) הרופא אומר לי שכנראה אצטרך לבור ניתוח הסרת הערמונית -גודל כ 90 סמ"ק. אני שומע על כל מיני שיטות ניתוח -אך הרופא אמר לי שעדיין השיטה הישנה המסורתית של פתיחת הבטן היא היעילה ביותר. שאלותי הן שתיים 1- האמנם השיטות "החדשות "אינן יותר יעילות מהניתוח הפתוח ? 2- האם לאחר הניתוח יש סיכוי סביר שיחזור לי החשק המיני בגלל אי נטילת האבודרט ? האם המסגרת מכבי זהב ניתן לבצע הליך כירורגי משופר יותר ? תודה

שלום רב, אכן אבודרט עלול לגרום ירידה בחשק המיני, והפסקת הטיפול עשוייה לעזור. אם יש לך הפרעות השתנה למרות טיפול תרופתי אכן הניתוח הוא הפתרון. בערמונית גדולה מומלץ לבצע ניתוח פתוח שיעיל ובטוח יותר מאשר בגישה סגורה. חשוב כמובן למצוא מנתח טוב. לצערי יש היום הרבה פרסומות שאינן מדוייקות על "ניתוח ללא ניתוח" שעלולות לגרום יותר נזק מתועלת, ולכן פנה לאורולוג מומסך בלבד. דרך הביטוחים המשלימים או הפרטיים אתה יכול להגיע למנתחים מצויינים, אבל רובם גם נמצאים בבתי החולים הרגילים וניתן להגיע דרך הקופות (רק כנראה שהתור יהיה ארוך יותר). איני יכולה למליץ כאן על רופא מסויים.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת