רווטינקס ופרמיקסון וויטמין סי

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

16/12/2012 | 12:19 | מאת: אמיר

ד"ר נחתומי שלום רב. אני בן 57 סובל מגיל 52 בכל שנתיים שלוש מדלקת המעלה את ה PSA לרמה גבוהה כ 6 ולאחר טיפול אנטיביוטי הדלקת חולפת וה PSA חוזר לרמה תקינה של כ 1.5. משתמש לצורך מניעה בפרמיקסון וגם בויטמין C (כמונע דלקת). שאלותי: 1.האם רצוי\ניתן להוסיף לטיפול המניעה נוגד דלקת את הרווטינקס? 2.האם נכון הדבר ששימוש מוגבר בויטמין C עלול לגרום לאבנים בדרכי השתן. אודה לתשובתך אמיר

שלום רב, אין עבודות מחקר שבדקו באופן מסובר את יעילות התרופות שאתה נוטל כמניעה, אך טיפול זה שגור ומוכר ואם עוזר לך, אין בעיה.. אם אתה נוטל כדור ויטמין C בודד ליממה ומקפיד במקביל על שתית מים מספקת הסיכוי שזה יגרום לאבנים בכליות סה"כ ירוד, אלא אם אתה מקבל ויטמין C במות מופרזת ממקור אחר כמו במזון או בתרופות נוספות.

20/12/2012 | 13:08 | מאת: אמיר

דר חתומי שלום תודה על תשובתך. אך אודה אם תוכלי לענות ספציפית על השאלה הבאה 1.האם רצוי\ניתן להוסיף לטיפול המניעה נוגד דלקת בערמונית בנוסף ל פרמיקסון גם את הרווטינקס? תודה מראש אמיר

שלום שוב, רווטינס מכיל תמציות נבט חיטה ויש לו אפקט נוגד דלקת. אין הפרעה לקחתו יחד עם פרמיקסון. אולי זה יעזור ואולי לא.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת