אלפו קל תופעות לואי

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

05/12/2012 | 18:32 | מאת: עמי

שלום, אני סובל מערמונית מוגדלת ומקשיים ומתכיפות מרובה של הטלת שתן. לפני מספר חודשים לקחתי אלפו קל XL על פי מרשם הרופא. במשך 4 חדשים לא היו לי שום תופעות לוואי. אך כעבור 4 חודשים כשהתעוררתי בלילה לשתות מים - אבדתי את ההכרה והתעלפתי. לא יודע כמה זמן עבר עד שאשתי מצאה אותי ועד שהתעוררתי. מאז הפסקתי לקחת את התרופה. מכיון שאני ממשיך לסבול מהתופעה הרופא רשם לי שוב את האלפו קל - והמלצתו הייתה שאקח את הכדור בבוקר ולא לפני השינה. אך בהתוויות שמופיעות על גבי עלון התרופה - נרשם בדיוק ההיפך. אני חושש ששוב אתעלף ולא יודע מה עלי לעשות?

עמי שלום רב, היתי ממליצה לך לעבור בירור מקיף לנושא לחץ דם והסיבה לאיבוד ההכרה שלך. זה נכון שבעלון לצרכן מצויין שיש ליטול את התרופה בערב אבל יש רבים שנוטלים בבוקר. תמיד ניתן בהסכמה עם הרופא שלך לשקול טיפול בחסם אלפא אחר שאולי לא יגרום התעלפות (למשל אומניק, טמסולין) . כמובן שאם יש לך לחץ דם נמוך והרגשה רעה מטיפולים אלו אין לקחת את התרופות וצריך להתייעץ עם האורולוג לגבי טיפול אחר, ואם התרופות אינן יעילות או שגורמות לך תופעות לוואי ואינך מסתדר עם מתןה תשן, השלב הבא הוא לשקול ניתוח. גש לשיחה ארוכה עם האורווג שלך על אופציות הטיפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת