סוג פרוסטטיטיס

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/12/2012 | 08:01 | מאת: גל

בביופסיה נמצאו רק דלקת כרונית מוקדית בערמונית. לאיזה סוג פרוסטית (מתוך 4 סוגים על פי הספרות) ניתן לסווג את הדלקת הזו והאם היא ניתנת לריפוי מוחלט. אני בן 55 , PSI 7 לפני 4 חודשים PSI 30 (הנתון ירד בעקבות נטילת אנטיביוטיקה ממושכת).לפני שנה וחצי PSA = 2 .גודל ערמונית 39.3. נוטל אלפא קל ופרמיקסון. סובל מקימה בלילה (1-2 פעמים).

של שלום לך, כדי לקבל מידע מדוייק על סוג הדלקת נמצאת בביופסיות צריך לשאול את הפתולוג שבדק את חומרי הביופסיה. ככל הנראה אצלך מדובר בדלקת ערמונית כרונית שאינה חיידקית (סוג III, או "תסמונת הכאב הכרוני באגן" =CHRONIC PELVIC PAIN SYNDROME, ע"פ "הספרות" שאתה מצטט)

05/12/2012 | 10:43 | מאת: גל

לד"ר שירה ,תודה רבה רבה על תשובתך. מה הצפי לגבי PSA: מה עליי לצפות לגבי תנודת PSA , רמה מינימאלית ומקסימאלית ,גבולות, נורמות והאם יש לעקוב אחרי PSA? האם דלקת לא חיידקית יכולה לגרום לעלייה של PSA עד 30 (כפי שהיה אצלי - אולי הייתה דקלת חריפה חיידקית שהפכה לכרונית לא חיידקית למרות שתרביות היו שליליות ) ומדוע PSA ירדה בעקבות נטילת אנטיביוטיקה ממושכת אם זה לא היה חיידקית?

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת