רמת psa

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

26/11/2012 | 16:56 | מאת: גלעד

שלום רב . במהלך השנה ה- psa שלי נמצא בעליה מתמדת היגיע ל- 10.73 אני בן 58 לאחר פעמיים ביופסיה במהלך השנתיים האחרונות ולא נימצא משהו הקושר לסרטן. כמובן נאמר לי שכנראה אני סובל מדלקת כרונית הכדור היחידי שאני צורך לעניין הינו קסטרל 5 מ"ג פעם ביום. בבדיקת הדם האחרונה שבוצעה לי לפני כשבוע הופתעתי ולא האמנתי ה- psa ירד פעם ראשונה ל-7.3 האם יתכן מצב כזה שהוא ימשיך במגמה יורדת ללא טיפול תרופתי? יש לי תור ל- mri ערמונית האם כדאי לבצע את הבדיקה . תודה ענקית.

גלעד שלום רב, PSA מושפע מגורמים רבים ולעיתים קרובות עשוי להיות מוגבר לא רק מסרטן ערמונית. יכול להיות שכדור הקסטראל שאתה נוטל שיפר לך את ריקון שתן- וזה גם משפיע על רמת ה PSA. יכול להיות ששינית הרגלים אחרים, הוספת פעילות גופנית ותזונה בריאה יותר, או אולי קיבלת טיפול אנטיביוטי בשל מחלה אחר.. כל דבר כזה יכול להשפיע. ולעיתים, אין מוצאים את הסיבה .. כל עוד זה במגמת ירידה ולך אין הפרעה כלשהי- זה מעודד. MRI יכול לתרום אולי כדי לאשש את הצורך בביצוע ביופסיה נוספת. כדאי לך לדון עם האורולוג המטפל שלך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת