למה יש שוני רב בין תוצאות הבדיקות של אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

26/11/2012 | 08:54 | מאת: יוסף חיים

שלום רב, בבדיקת US (בטן)שבוצעה לפני כשלושה חודשים התגלו הממצאים הבאים: ערמונית במימדים: 2.8X 3.8X3.3 , נפח בסמ"ק 45 ץ בבדיקה שלפני ביופסיה ( US רקטלי) נתגלו הממצאים הבאים: ערמונית במימדים של 42X63X50 (מ"מ), נפח ערמונית 72.1 סמ"ק מה הגורם להבדל הגדול בין הבדיקות ? ואיזה בדיקה יותר אמינה

יוסף שלום לך, בדיקת אולטראסאונד שנעשית דרך הבטן שונה לעיתים מבדיקת אולטראסאונד שנעשית דרך החלחולת, וכמובן ששתי הבדיקות תלויות ביכולותיו המקצועיות של הבודק. סטיות קלות של מס' מ"מ לכאן או לכאן, אין להן חשיבות קלינית. ושוב- משמעות גודלה של הערמונית רלוונטית רק במקרה של החלטה על ניתוח.לא על סמך גודל ניתן לזהות סרטן או תלונות השתנה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת