MRI

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

08/11/2012 | 10:58 | מאת: נוחי

שלום רב קראתי על המלצה של בדיקת MRI לפני ביצוע ביופסיה שניה. היש אכן טעם בדבר? תודה

שלום רב, MRI לאגן ואיזור הערמונית מומלץ בעיקר מקרים של חשד לחזרה מקומית של סרטן בערמונית.כלומר אצל מי שכבר אובחן וכעת יש סימני של עלייה ב PSA או ממצא מישושי בערמונית. לרוב מי שבעבר הביופסיה היתה שלילית וכעת יש שאלה על צורך בביופסיה חוזרת לא בהכרח יאושר לבצע MRI אלא לחזור על בדיקות דם כמו FREE TO TOTAL PSA או בדיקת שתן ל PCA3 (שאינה בסל)

08/11/2012 | 17:58 | מאת: נוחי

תודה על התגובה המהירה. הבינותי שה-MRI עוזר לכוון את המחט במקרה ומתעורר חשד שמצדיק ביופסיה נוספת?!

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת