פרוסטטה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

26/09/2012 | 23:18 | מאת: שירה

שלום וברכה האם פרוסטטה גורמת לאי גרוי/חשק מיני/דיכאון ורצון לישון בכל מצב ? לתשובתכם אודה

שלום לך שירה. "פרוסטטה" היא למעשה בלוטת הערמונית. איבר זה מצוי רק בגברים. לרוב מגיל 50 ומעלה היא גדלה בשל שינויים הורמונאלים בגבר, וזה יכול לגרום להפרעות- בעיקר בהשתנה. אם יש ירידה ברמות הטסטוטסרון (ההורמון הגברי) זה אכן יכול לגרום לאותו גבר תחושת עייפות וירידה במצב רוח. אם אלו התופעות כדאי לפנות לאורולוג לבדיקות. אם התלונות שאת מתארת מצויות אצלך כאישה- אין לכך כל קשר לערמונית, ועליך להבדק אצל רופא משפחה או גניקולוג.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת