FREE P.S.A

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

23/09/2012 | 14:57 | מאת: איתי

כידוע קיימת מחלוקת ואי בהירות ביחס ליעילות בדיקת ה- p-s-a לניבוי וגילוי מוקדם של סרטן הערמונית . האם נגזר מכך אותה מידת ספקנות ביחס ל יכולת בדיקת free psa לנבא גילוי מוקדם של סרטן הערמונית ? אני יודע שבדיקה זו נועדה ליצור בידול אבחנתי לביצוע ביופסיה לגבי חולים בעלי ערכי psa של 4-10

שלום איתי, אכן PSA זו בדיקה בעייתית, כיום נמצאת במרכז ויכוח מאוד גדול לגבי יכולתה לתת ניבוי נכון ויעיל לגבי סרטן ערמונית.לצערי גם כל נגזרותיה- כולל יחס FREE TO TOTAL PSA שבעקרון יכול קצת יותר לקדם החלטה לגבי הצורך לבצע ביופסיה, אך לא לניבוי מחלה סרטנית

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת