ערמונית מוגדלת והרבה הליכות בלילה לשרותים

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

18/09/2012 | 22:59 | מאת: אורית

הי בן זוגי בן 64 מרבה בחודשים האחרונים ללכת בלילה לשרותים 3-4 פעמים. נכון שיש לו פרוסטטה די מוגדלת ,אבל לדבריו כמות השתן שהוא מטיל באותן פעמים בלילה היא מרובה ביותר. הוא מקפיד לא לשתות ולא לאכול ירק או פרי לפני השינה ובכל זאת........ האם מתן "מינרין " עשוי לעזור לו? תודה ושנה טובה!

שלום רב, אכן הגדלה שפירה של הערמונית יכולה לגרום לנוקטוריה (קימות בלילה להתרוקן) . כדי לדעת האם מדובר בשיתון יתר לילי (NOCTURNAL ENURESIS)- מומלץ למדוד כמותית כמה הוא שותה במהלך היום וכמה הוא משתין במהלך היום והלילה (פשוט להתרוקן לכוס מדידה, ואח"כ לשפוך לאסלה). אם יותר מ 1/3 מכמות הנוזלים היומית הכללית (ב 24 שעות) הוא מפריש בלילה ,אכן מדובר בשיתון יתר לילי ואולי מינירין יעזור- אולם, במבוגרים תרופה זו אינה מומלצת בשל תופעת לוואי של ירידת מלחים. אם בכלל- אז רק בהוראת אורולוג ובמרשם רופא, תוך ניתור רמות נתרן בדם. יכול להיות שכלל לא מדובר בשיתון יתר לילי אלא בנוקטרויה ואזי תרופות לערמונית יקלו עליו מאוד.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת