אבן בשופכן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/09/2012 | 10:30 | מאת: משה

שלום רב, אובחנה אצלי אבן בשופכן, של 6 מ"מ, קצת לפני סוף השופכן (כ-2-3 ס"מ). האבן אובחנה לפני כ-4 שבועות, וUS שנעצשה לפני כשבועיים נצפתה באותו המקום. לאחר שהיו לי שני גלי כאבים (שחלפו לאחר לקיחת וולטרן), כרגע אין כאב, ואולם גם נראה שהאבן לא נפלטה. אמרו לי שצריך כנראה לבצע צנתור, וקודם לכן עלי לעבור CT לאבחנה מדויקת. השאלה שלי אם חוץ מלשתות הרבה וללכת, יש משהו נוסף שאפשר לקחת לזרז יציאה. בעיקרון קיבלתי כדורי טסמולין, ואולם חבר אמר לי שכדור רווהטינקס עדיף. האם אכן כך? האם יש איזה פעולה / שתיה / תרופת סבתא שכדאי לנסות להרחיב את המערכת שתאפשר יציאה. תודה מראש.

שלום משה. אתה יכול לשלב בין טמסולין לרווטינקס ללא חשש ולהקפיד על שתיה מרובה. תרתיח פטרוזיליה, תאכל בצל- מה שתרצה.. אבל אם אתה סובל כאב והאבן עדיין שם- כדאי לפנות לטיפול מסודר והוא אורטרוסקופיה. פעולה זו נעשית בהרדמה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת