שאלה דחופה תאי אפיתל קשקשי

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

03/09/2012 | 15:53 | מאת: שי

שלום הופניתי לבדיקה ציטולוגיה במחלקה האורולוגית, עקב תכיפות במתן שתן אני בן 41 בריא הסובר שזו בעייה של שק שתן עצבני אך הפנה אותי לבדיקה נאמר שהשתן דל בתאים, נצפו תאי אאפיתל קשקשי בודדיפ לא מספיק לאבחנה מה המשמעות של המצא הזה? האם יש בעיה בזה שיש תאים מעטים האם יש בעייה שנמצאו תאי אפיתל קשקשי? ממהי דרך הטיפולהנדרשת להמשך אשמח לתשובה מהירה תודה.

שלום רב, תאים אלו הם חלק מהתאים שמצויים בקצה השופכה בגברים תמיד רצוי לחזור על הבדיקה אם צויין שאין מספיק חומר.

05/09/2012 | 13:24 | מאת: שי

שלום, תודגה על תשובתך המהירה. רציתי לברר שוב , משום שדיברתי עם אורולוג ולא קבלתי ממנו תשובה ברורה. הוא אמר לי שתוצאות הבדיקה יכולות להיות סרטניות האם התאים הללו המצאותם מהווה עדות לסרטן רק הקבעיה איננה חד משמעית כי לא נמצאו תאים רבים או שמא מדובר בסוג מסויים של תאים שאמורים להימצא בשתן, אך עקב העובדה שמדובר במספר תאים מועט לא היה ניתן לאבחן את אופיים. אודה לך מאוד על תשובתך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת