הסבר על בדיקות דם בבקשה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

03/09/2012 | 15:52 | מאת: יעקב

כרגע קיבלתי תוצאות של בדיקת דם שיגרתית שנערכה לי והתוצאות: ca19-9 2.8 psa total 5.26 psa free 0.76 psa ratio 14.4 אנא תרגמי לי את התוצאות ומה זה אומר בתודה מראש יעקב

03/09/2012 | 16:16 | מאת: יעקב

קראתי באנטרנט שיש להימנע מקיום יחסי מין יומיים לפני הבדיקה לי זה לא נאמר במעמד ההפנייה לבדיקה כך שאולי זאת סיבה לערכים גבוהים?

יעקב שלום לך קשה להתייחס לתוצאות הבדיקה ללא גילך, גודלה של הערמנוית שלך וללא השוואה לבדיקות קודמות, או ממצאי הבדיקה הגופנית שלך.. יש הרבה גורמים שמשפיעים על PSA, כולל מגע מיני. PSA של 5.26 אכן נחשב מוגבר. יחס של 14.4 הוא "גבולי". זה עדיין לא אומר כלום, אבל רצוי להשוות את הממצאים לבדיקות קודמות שלך ולגודלה של הערמונית, ובהתאם לגילך יחליט האורולוג שעוקב אחריך אם אתה צריך לבצע גם ביופסיות.

04/09/2012 | 19:02 | מאת: יעקב

תודה רבה לך ד"ר על התגובה המהירה, ברשותך אוסיף מספר מילים על מצבי, לפני כחודש וחצי אושפזתי עקב חום מתמשך 39-38 ועלייה בתפקודי כבד 1100 ggt ובילירובין 4 טופלתי בפלגיל ורוצפין לווריד ושבועיים דוקסילין , נלקחו בדיקות דם בחשד לqfever שטרם אומת , מחשש לחסימה בדרכי מרה עקב אבן ידועה מזה כ30 שנה בכיס המרה נשלחתי לmrcp אני בן 58 בבדיקה כיס מרה לא תפוח ללא דלקת צינור לבלב תקין לכל אורכו ממצא אקראי של ציסטה 5ממ בראש הלבלב שבגינו נקראתי לבצע מעקב חצי שנתי באולטרא סאונד או mrcp עקב כל הארועים האלה המשפחה לחצה על המשך בדיקות וכך הגעתי לאורולג ונשלחתי לבדיקות הללו ללא התרעה לא לקיים יחסי מין כך שכנראה זה משפיע קיום יחסים ביום או יומים קודם. בנוסף ברצוני לציין כי מיד לאחר השחרור מבית חולים היתה לי מין בעיה בזרע היה דליל מאד ועם תחושה מוזרה שלאט לאט פגה וכרגע המצב חזר לנורמה יכול להיות שזאת הייתה השפעה של החיידק שתקף אותי ? או התרופות שקיבלתי? בתודה מראש יעקב

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת