התייעצות לגבי לקיחת אנטיביוטיקה - apo-sulfatrim

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/08/2012 | 20:14 | מאת: Erik

שלום רב, אני נמצא כרגע בחו"ל וחוזר לארץ בעוד כשבוע. הבעיה הרפואית התחילה כאשר הייתי בחו"ל ונבדקתי על ידי מספר רופאים שונים בארה"ב ובקנדה. אני בן 33 ובריא מאוד בד"כ. לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש מעיין תחושת חום באשכים למשך כמה ימים שהתלוותה בתחושת עקצוצים בפין ובאשכים. הרופא אבחן זאת כ"פרוסטיטיס" ונתן לי ציפרוקסין לשבועיים. לאחר כיומיים הרגשתי רע מאוד והחליפו לי את האנטיביוטיקה לאמוקסיצילין לשבועיים. לאחר כשבועיים המצב לא השתפר ובעקבות סיבוך של שפעת חליתי גם בדלקת ריאות וקיבלתי לבופלוקסצין למשך שבועיים. התרופה גרמה לי לתופעות לוואי קשות אבל סיימתי אותה לפני כשבוע והדלקת ריאות עברה. אני עדיין מרגיש תחושת חום ואי נוחות בפרוסטטה וחולשה כללית שבאה והולכת. נעשו לי בדיקות דם שהיו תקינות וכן בדיקות לכלמידיה וזיבה שהיו שליליות. קיבלתי apo-sulfatrim ל6 שבועות מהרופא האחרון אותו ביקרתי לפני כ3 שבועות אבל לא התחלתי לקחת את התרופה מכיוון שאיבקתי אמון ברופאים כאן והאנטיביוטיקה האחרונה שלקחתי הייתה מאוד קשה. קיוותי להגיע לארץ ולהבדק לפני שאני מתחיל לקחת עוד אנטיביוטיקה אבל אני חושש שזה עלול להחמיק וצפויות לי טיסות ונסיעות רבות. האם לדעתך להתחיל לקחת את הapo-sulfatrim או לחכות לארץ? תודה רבה.

שלום רב, ממה שתיארת בהחלט נשמע שאתה סובל מדלקת בערמונית. קשה מאוד לטפל בדלקות אלו וזה משאיר את המטופל וגם את המטפלים בו בעיקר מתוסכלים מאוד.. לפי מה שתיארת קיבלת סה"כ טיפול מתאים, אבל יכול להיות שאתה רגיש לסוגים שונים של אנטיביוטיקה וכנגד זה אין הרבה מה לעשות. קשה לי לתת לך המלצה ספציפית לגבי הטיפול האנטיביוטי- קיבלת טיפול בקבוצות שונות של תרופות שכל אחת מהן אמורה לטפל בחיידקים שגורמים את הזיהום בד"כ, כולל האחרונה שטרם נטלת.. אם אינך נוטל אנטיביוטיקה כעת אולי שווה שתנסה להקל על עצמך מכיוון התסמינים- מנוחה, שתיה מרובה של מים, המנעות מקפאין וכדומה..

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת