ניתוח

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/08/2012 | 11:23 | מאת: דיצה זמיר

תודה על תשובתך המהירה והמנחמת הייתי שמחה אם תביעי את דעתך על ניתוח להסרת הערמונית האם זה ישפר את המצב באופן משמעותי בהתחשב בגילו המבוגר של בעלי אנחנו לא ששים לניתוח וכמו כן אמר הרופא המטפל כי לפני ניתוח עליו לעבור בדיקה אוירולוגית (השם לא מדויק) לבדיקת שלפוחית השתן - אני שוב מדגישה כי כל בדיקותיו טובות ולמעט לחץ דם גבוה שמטופל בתרופות אינו סובל משום מחלה וכאמור בדיקות ואולטרהסאונד של כל חלל הבטן והכליות נמצאו תקינות - אודה לך על חוות דעתך דיצה

דיצה שלום שוב, לאור שאריות משמעותיות כפי שציינת, לפני החלטה על ניתוח הכרחי לעבור אורודינמיקה. זו בדיקה שמראה האם אכן הבעיה היא חסימת מוצא השלפוחית בשל הערמונית המוגדלת (ואז ניתוח עשוי לפתור את הבעיה) או שמדובר בבעיה של השלפוחית עצמה שאינה עובדת בצורה תקינה ואזי ניתוח עשוי להחמיר את הבעיה ( -ולכן קטר יהיה יעיל יותר). בימינו גילו של אדם לא מונע ממנו לעבור ניתוח. אם הוא סה"כ איש בריא, אין סיבה שלא יעמוד בניתוח כזה, כמובן אצל מנתח מיומן- אבל רק לאחר שאכן ביצע את כל הבירור הרלוונטי והמלא וקיבל אישור על כשירותו לניתוח (מחלות הרקע וכו') כדי להחליט מה הטיפול הנכון עבורו.

20/08/2012 | 15:30 | מאת: דיצה

שוב תודה על תשובתך הבהירה והמהירה - אם תוכלי לפרט את ההשלכות והסיכונים או סיבוכים של בדיקרה אורודינמיקה ועד כמה עלי לשאוף לעשות זאת אצל רופא מומחה ולא בקופת חולים עם כל הכבוד אני יודעת שזו בדיקה פולשנית תודה דיצה

דיצה שלום שוב, אורודינמיקה נעשית רק ע"י אורולוג מומחה (או גניקולוג מומחה) ואין שום בעיה לעשות דרך הקופות ולאו דווקא בבית חולים. זו בדיקה פשוטה יחסית- מצריכה הכנסת קטטר למשך כ-30 ד', מילוי השלפוחית במים והרופא יבקש מהנבדק להשתעל או לקום, לציין מה מרגיש וכדומה בבדיקה זו נבדק נפח השלפוחית, הלחצים בתוכה, יכולת הסוגר לעבוד ואיך מתבצעת התרוקנות. על סמך זה יוחלט מה המשך הטיפול. בד"כ אין סיבוכים משמעותיים, לרוב צריך אנטיבחוטיקה לפני הבדיקה כטיפול מונע לדלקת שעשויה להתפתח (וזה הסיבוך העיקרי, אם בכלל).. אנא פני לאורולוג המטפל שלכם לקבל ממנו את כל שאר הפרטים.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת