בדיקה אורולוגית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

15/08/2012 | 14:18 | מאת: Jacob

האם יתכן שבדיקה ידנית של הערמונית "הציתה" דלקת כרונית בערמונית??הבדיקה היתה עדינה יחסית! אם כן זה מלמד שעיסוי ערמונית לא טוב למי שמאובחן בפרוסטיטיס כרוני!!?? הדלקת הופיעה 13יום לאחר הבדיקה.האםכאב\צריבה קלה בקצה הפין מעיד על המשך הדלקת שטופלה באנטיביוטיקה לפני שנה.PSA3.5 האםיש צורך בבדיקה פיזית? אם כןמדי כמה זמן?

16/08/2012 | 12:19 | מאת: jacob

דילגת בכוונה? או שעדיין יש סיכוי לתשובתך בכל אופן תודה על היעוץ שניתן כאן,ובודאי שהפציינטים מפיקים ממנו תועלת רבה!

שלום שוב, עיסוי לערמונית בעת דלקת (גם אם עדין) לא מומלץ כי אכן יכול להחמיר את המצב ולגרות לדלקת משמעותית. יש אגדות אורבניות על טיפולי עיסוי ערמונית כמקלים על הבעיה אך זה אף פעם לא נבדק בצורה מדעית ולא מומלץ באופן עקרוני. ושוב- צריבה בקצה הפין או כל תלונה אחרת מהאיזור יכולה להיות כחלק מהתסמונת שדנו בה פעמים רבות בעבר. אחזור ואומר: ל א כל דלקת בערמונית ניתן לזהות חיידק מחולל או סיבה חד משמעית. מדובר בתסמונת-כאב-כ ר ו נ י-באגן (CHEONIC PELVIC PAIN SYNDROME ) שיכולה להתבטא בכאבים ותלונות שונות, להרגע לתקופות ולחזור לאורך תקופות שונות וחוזרות ממס' חודשים ועד אפילו מס' שנים. אחזור שוב שעליך ראשית להבין שזו בעיה כרונית(=מ מ ו ש כ ת) ושלרוב קשה לטפל בה. מה שצריך זה למנוע גירוי מיותר וזה הוסבר לך שוב ושוב בפניותיך הקודמות.. PSA הוא תלוי גיל וגודל ערמונית, וצריך תמיד להיות בהשוואה לבדיקות קודמות. כמובן שאין לבדוק PSA בעת תסמיני דלקת כי המון דברים משנים את רמתו ושוב-כבר דשנו בזה בעבר... אם אין לך במשפחה אח או אבא כםעם סרטן ערמונית אתה יכול להבדק אחת לשנתיים.

16/08/2012 | 21:46 | מאת: Jacob

כמדומני שאת מחליפה אותי במשהו אחר... בכל אופן תודה רבה!!!למדתי!

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת