תוצאות בדיקות PSAFREE

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

07/08/2012 | 19:50 | מאת: לילך

אבא שלי קיבל תוצאות ואני לא מבינה מה זה אומר,אין רופא פשוט.PSA5.39 FREEPSA1.46 FREETATAL27%

שלום לילך, מה שכתב כאן הן תוצאות בדיקת דם של חומר שנקרא PSA שנחשב ל"סמן סרטן" לערמונית. מדובר בחלבון במופרש מהערמונית לדם ומשתמשים בו כסמן המרמז על היתכנות למחלה סרטנית בערמונית. חשוב לדעת זה לא סמן חד משמעי! הרמה שכתבת כאן היא PSA -5.39, ויחס של27%. כדי להתייחס לזאת צריך לדעת מה גילו של אביך, מה גודלה של הערמונית ומהן הרמות הקודמות ל הבדיקות שנעשו אנא פנו לאורולוג המטפל של אביך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת