PSA

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

02/08/2012 | 10:49 | מאת: מנחם

ביצעתי בדיקת דם ל PSA עקב צריבה קלה במתן שתן התוצאות הן: PSA=5.25 FREE PSA=1.34 FREE/TOTAL RATIO=25.5% האם צריך לבצע ביופסיה ואו לקחת אנטיביוטיקה ולחזור על הבדיקה ? אני בן 50 תודה מראש

02/08/2012 | 12:17 | מאת: מנחם

שכחתי להוסיף כי בדיקות השתן תקינות

שלום רב, אם יש לך צריבה כדאי לשלוח בדיקת שתן. צריך להשוות את התוצאות שציטטת לבדיקת קודמות שביצעת, והרופא המטפל שלך יחליט. אפשר לנסות טיפול אנטיביוטי ולעקוב. אם יש לך במשפחה אח או אבא עם הסטוריה של סרטן ערמונית אתה בקבוצת סיכון ומצריך מעקב יותר צמוד

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת