דלקת כרונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

30/07/2012 | 13:42 | מאת: אסנת

בן זוגי בן 32 סובל מערמונית מוגדלת. בימים האחרונים חום גבוה בין 38-39 ובנוסף השתן צורב. עשה בדיקת שתן ואלו התוצאות: Leucocytes (U) 500 Erythrocytes (U)25 Erythrocytes (U)/Field 7 אציין כי בנוסף הכליה השמאלית שלו פגומה (מוגדלת באופן משמעותי). הוא קיבל מהאורולוג אופלודקס של 400 מ"ג פעמיים ביום למשך 14 ימים. אבקש עזרה בפיענוח בדיקת השתן והאם התרופה שקיבל לאור ההיסטוריה הרפואית טובה. שאלה נוספת האם העובדה שהוא סובל מעצירות ביומיים האחרונים קשורה למחלה?

שלום רב, זה יחסית נדיר שגבר צעיר בן 32 סובל מ"ערמונית מוגדלת" כרגע כמו שזה נשמע יש לו דלקת אקוטית בערמונית עם ממצאי דלקת בשתן וחום ובד"כ התרופות כמו שקיבל עשויות לעזור אבל אם החום לא יורד חייב לפנות לבי"ח! עצירות יכולה להיות בשל הדלקת וכדאי שיתשמש במרככי צואה יקפיד על שתיה מרובה וטיפול נגד כאבים- כמובן בזהירות לאור הבעיה הכליתית שלו. אם מדובר בבעיה אקוטית בכליה (כלומר התגלתה רק עכשיו) זה מחייב בירור ואולי גם ניקוז- אנא פנו בהקדם לאורולוג לבדיקה מסודרת!!

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת