psa

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

12/07/2012 | 23:29 | מאת: חגי

שלום רב, אני בן 58 ה psa נמצא בעליה מתמדת במהלך של כארבע שנים ויותר.אציין מס תוצאות של הבדיקה , בתאריך 4.4.11 7.73 ב-10.8.11 8.39 31.1.12 9.23 וכעת 10.7.12 10.73 אני נמצא במעקב מתמיד של רופא אורולוג. במהלך השנתיים האחרונות בוצעו לי שתי ביופסיות שהשניה רוויה ולא נמצא עדות לסרטן הרופא אומר לי שאני סובל כנראה מדלקת כרונית של הערמונית. התרופה היחידה שאני מקבל לעניין זה הינה קסטרל 5 מ"ג פעם ביום שהקלה לי באופן משמעותי את דחיפות מתן השתן (אני רוצה לקוות שהכדור עושה זאת) אין לי קשיים במתן השתן לכאורה הכל בסדר למעט זאת ש ה- psa מצוי בעליה מתמדת פשוט לא עוצר למנוחה ולא מניח לי ולשקט הנפשי. עד כמה אני צריך להיות מוטרד ומה ניתן לעשות תודה מקרב לב

שלום חגי, אכן לגילך, רמות ה PSA בהחלט מוגברות. עדיין, לדבריך עברת פעמיים ביופסיות רוויה (כלומר נלקחו פעמיים ביופסיות מרובות מכל שטח הערמונית) ועדיין לא נמצא מוקד סרטני שיכול להסביר את עליית ה PSA. חשוב שתבין שPSA הוא מדד ממש לא חד משמעי ואכן יש כאלה שאין ביכולתנו להסביר מה הסיבה האמתית לעלית PSAאצלם. אם יש לך הפרעות בהשתנה או דלקות בשתן זה גם יכול להשפיע כמו שדלקת כרונית בערמונית משפיעה, ועוד סיבות רבות. אין היום בדיקה חד משמעתית לבירור מדוייק : אפשר לנסות לבצע בדיקת PCA3 בשתן (יקרה ולא בסל), או אפילו MRI לאגן, וגם זה לא בטוח שיאשרו לך. כל עוד אתה במעקב מסודר ועקבי אצל אורולוג כולל גם בדיקות גופניות ומישוש הערמונית- אין צורך בדאגה מיותרת ,אלא להשאר עם "אצבע על הדופק"- כך שאם משהו פתאום משתנה- תמיד אפשר יהיה לחזור על הביופסיה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת