תרבית 4 כוסות - לחזור על בדיקה ?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

08/07/2012 | 19:26 | מאת: אבי

עשיתי תרבית 4 כוסות, ממצאים: VB1 תרבית שתן שלילית VB2 תרבית שתן שלילית לא הצליחו להוציא נוזל פרוסטטה לכן לא נעשה כוס של נוזל. VB3 תרבית מזוהמת נמצאו לפחות 3 חיידקים ולא צויינו איזה (יש לציין שהתחתון נגע בקצה הפין לפני ההשתנה אז אולי היא זוהמה על ידי המגע) האם יש לחוזר על הבדיקה? או זה מספיק כדי לוודא שיש או אין חיידק. תודה.

שלום רב, בהחלט מה שאתה מתאר זו בדיקה לא מדויקת ושלא ענתה על השאלה שנשאלה- האם ואיזה חיידק יש לך בערמונית. תמיד כדאי לחזור על בדיקה כדי להיות בטוח, אבל- לא תמיד ניתן לזהות חיידקים בצורה מלאה גם בבדיקה כזו, וגם אם היא נעשית בצורה מדוייקת ותקינה. לכן כדאי להתייעץ עם הרופא ששלח אותך ומכיר את הסיפור שלך לגבי ההמשך ובהתאם לתסמינים שלך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת