איחוי שבר

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

17/03/2010 | 15:09 | מאת: הילה

לפני כ-4 חודשים שברתי את כף רגל שמאל - שבר במטהטרזוס 5. לאחר כ-3 שבועות הורידו לי את הגבס. מכיוון שהכאבים המשיכו עשיתי צילום, ובצילום נראה כי השבר לא התאחה. כשהלכתי לרופא, לאחר הסתכלות על הרגל, נאמר לי שבצילום רואים שעדיין יש שבר אך במציאות השבר התאחה, ברמה שהוא לא ישבר מהליכה או ריצה אלא רק אם ינסרו אותו, לדבריו. כמו כן נאמר לי שישנם כמה אפשרויות לאיחוי שבר, ובמקרה שלי זה איחוי רקמות. הרופא רמז לי שהורידו את הגבס מוקדם מידי, אך במצב של הרגל היום אין הוא ממליץ על ניתוח. שאלותי: 1. מזה איחוי רקמות? 2. האם אין צורך שהעצם עצמה תתאחה ותגיע למצב הקודם לפני השבר? 3. איך יתכן כי בצילום רואים שבר, אך הרופא אומר שאין שבר? 4. אם לכאורה השבר התאחה למה עדיין יש כאבים ולמה הרופא בככל דיבר על ניתוח כאופציה קיימת אך לא מומלצת? תודה הילה

18/03/2010 | 01:06 | מאת: דר' אורי חדש

שלום הילה, לא ניתן להתייחס לסוגיה ללא צילום. נסי לשלוח את צילום הרנטגן. שבר בבסיס המסרק החמישי יכול להיות מטופל בצורות שונות מגבס דרך סד גבס ועד תחבושת אלסטית. שוב קשה להתייחס לסוג השבר או לחומרתו ללא צילום. לפי התיאור שלך השבר נמצא במצב הנקרא חוסר חיבור (Nonunion) או יותר נכון חיבור מעוכב (Delayed Union) ואל כן כנראה הוא כואב.

18/03/2010 | 11:15 | מאת: הילה

תודה על תגובתכם

מנהלי פורום כף רגל וקרסול