הליכה/ריצה עם שבר שלא התאחה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

21/03/2010 | 12:52 | מאת: מירב

לפני כ-5 חודשים שברתי את העצם החמישית בכף הרגל, והסתבר לי שהשבר לא התאחה (מצב של non union). נאמר לי שאם הכאבים ימשיכו, אצטרך ללמוד לחיות עם הכאב או לנתח ולשים בורג. שאלתי: האם בנתיים מותר לי לרוץ או ללכת הרבה, גם במידה וכואב לי (כאב נסבל), או שאני יכולה לגרום נזק בלתי הפיך.

לא ניתן לתת תשובה החלטית מבלי לראות את הררגל והצילום. שבר לא מאוחה בבסיס המסרק החמישי יכול להיות ב 2 מיקומים אפשריים הרחוקים רק -2 -1.5 ס"מ אחד מהשני עם צפי החלמה וחזרה לפעילות שונים. במקרה של שבר ע"ש ג'ונס מומלץ מאוד לעבור ניתוח. ובמקרה של שבר תלישה קטן ניתן להמשיך להתאמן. פני עם הצילומים למרפאת כף רגל במקום מגורייך חג שמח

מנהלי פורום כף רגל וקרסול