מה יעזור לכאבים בכפות רגליים מהליכה מאומצת?

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

07/05/2024 | 16:42 | מאת: ג.

שלום, יש לי בעייה בשנים האחרונות שבכל פעם שאני מטיילת הרבה בחו"ל ברגל, זה גורם לכאבים נוראיים בכפות הרגליים והורס את הטיול (זה לא היה לפני). זה התחיל בטיול לפני 5 שנים שבשלב מסויים לא יכולתי לדרוך על הרגל. הרגשתי כאילו אני דורכת על העצם עצמה וממש לא יכולתי יותר להניח את הרגל על הרצפה. גם לפני שנה, אחרי טיפוס על הר זה קרה ופשוט לא יכולתי יותר ללכת מכאבי תופת. קניתי שם רפידות ג'ל של scholl שעזרו קצת, אבל לא יותר מדי. גם שחזרתי לארץ נשארתי סגורה בבית כמה ימים עד שיכולתי לחזור לדרוך על הרגליים ולתפקד. אני לא יודעת אם זה קשור לבעיות גב שיש לי כבר 10 שנים (פריצת דיסק ועוד), אבל אולי. העניין שאני מתכננת טיול בקרוב ואשמח להמלצה מה כדאי לעשות. ראיתי באינטרנט כל מיני רפידות לנעליים שאולי יעזרו, אבל מניחה שגם זה יהיה במידה מסויימת. אני עם תקציב מוגבל, אבל אשמח לדעתך מה יכול לעזור? תודה

שלום רב! אני ממליץ לך להיבדק ע"י אורטופד כף רגל וקרסול כולל צלומים. התמונה עלולה להתאים לשברי מאמץ בכפות הרגליים, אך כמובן לא ניתן לתת אבחנה ללא בדיקה מדוקדקת כולל בדיקות דימות. בברכה

08/05/2024 | 18:10 | מאת: ג.

תודה, אבל אני לא בטוחה שמה שכתבתי הובן. לא שאלתי מה האבחנה. גם אין מה לבדוק כי זה לא מצב שקיים כרגע. זה אכן קורה ממאמץ, אבל אחרי כמה ימי מנוחה זה עובר. השאלה שלי זה איך למנוע או למזער את *המקרה הבא*. אני מתכננת טיול שכולל הליכה ולכן שואלת מה יכול לעזור לטיול הקרוב - רפידות / תחבושת אלסטית או משהו אחר.. כל דבר שאולי יעזור לפעם הבאה. זו השאלה שלי

מנהלי פורום כף רגל וקרסול