בדיקת MRI - שבירת קרסול פטישון חיצוני

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

17/04/2024 | 16:13 | מאת: סוהיר

שלום רב, הבדיקה נעשתה בטכניקות שונות, בשקלול PD 1,T ו2-T, עם ובלי דיכוי שומן, בשלושת המישורים האנטומים. סיבת ההפניה: כאב. היסטוריה של שבר בפטישון החיצוני. באספקט המדיאלי של כיפת הטלוס מודגם נגע אוסטאוכונדרלי - OCL בקוטר 5 מ"מ עם ציטסה תת כונדלרית מלווה בבצקת לשדית. ציסטה תת כודנרלית קטנה באספט האחורי של הפלפונד. פרט לכך מבנה גרמי, מפרקי ואות מח העצם של עצמות הקרסול והטרזוס בגדר הנורמה. לא הודגם נוזל מפרקי בכמות משמעותית. הסינוס טרזי שמור. הגידים המכופפים והמיישרים בעלי עובי, אות ומהלך תקינים. לא הודגם נוזל במעטפת הגידים. גיד האכילס בעל עובי, אות ומהלך תקינים. כרית השומן ע"ש קגר שמורה. הפסציה הפלנטארית בעלת עובי ואות תקינים. הרצועות המדיאליות והלטרליות שמורות. שכבות השרירים, מישורי השומן, העור והתת עור בגדר הנורמה. נגע אוסטאוכונדרלי בטלוס - OLT. תודה רבה דר' על המענה , אני אשמח לציין עוד פרטים: יצויין אני בת 47 , אמא ל 4 ילדים והשבר היה מאמצע דיצמבר 2023 ועד היום אני סובלת ! הטיפול שקיבלתי בעת התאונה : גבס עד הברך לתקופה של חודש וכמה ימים ואחר כך פיזותרפיה ללא הטבה וגם הידרותרפיה עד היום עשיתי שני טיפולי הידרו . אבל הטיפולים לא עזרו לי הרבה כי יש נפיחות ברגל שמאלית וגם עקב העומס הנפיחות הניקרת גם ברגל הימנית . בינתיים אני ממתינה לתור שנקבע לי אצל רופא אורטופדי מומחי כף רגל . בינתיים אני מוגבלת בתנועה ומשתמשת במקל 4 נקודות , כמובן מקבלת תרופת ברקסין לכאבים . רציתי לברר מה הכוונה לטיפול נאות ? הכוונה גם אשפרות שימוש בקיבוע לקרסול ? אני מודה לך על המענה המהיר כי הנושא מאוד מלחיץ אותי כי אני סובלתי 4 חודשים , פניתי לפני חודש לרופא מומחה כף רגל וביקש את בדיקת MRI ולחזור אליו , ממתינה בסבלנות לזמן הביקור אצלו . אשמח בבקשה למענה , והמון המון תודות . סוהיר

לסוהיר שלום רב! לא ניתן להחליט על הטיפול בלי בדיקתך ובדיקת כל הפרמטרים. במידה ומדובר ב OLT לא יציב מקובל לבצע ניתוח אורטוסקופיה של קרסול ולתקן את הפגם הסחוסי. בינתיים תשתדלי לא לאמץ את הרגל ( עד לביקורת אורטופד כף רגל וקרסול ) בברכת החלמה מלאה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול