מיפוי עצמות אחרי 4 ניתוחים

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

27/03/2024 | 15:42 | מאת: חן

הבדיקה - תאריך: 2024/03/25 מספר: 4015012535511 NMמיפוי מח עצם בשאלה של איתור תהליך דלקתי, פלנרי, עםSC 99m-Tc , Tc-99m HMPAO WBC SPECT-CTדלקתי תהליך לאיתורNM NMמיפוי לאיתור תהליך דלקתי, סטטי, לאחר 24ש עםWBC HMPAO 99m-Tc NMמיפוי לאיתור תהליך דלקתי ,סטטי,לאחר כ-30 ד עםWBC ,HMPAO 99m-Tc NMמיפוי לאיתור תהליך דלקתי ,סטטי, לאחר כ-4ש עםWBC HMPAO 99m-Tc סיבת ההפניה: בן 29 ,מצב לאחר 4 ניתוחים בכף רגל שמאל בשל coalition Talocacaneal אחרון ב-2023/07/20 עם הוצאת ברגים והשתלת עצם בשל זיהום באזור הניתוח בקרסול שמאלי. כעת מופנה למיפוי כדוריות לבנות מסומנות בחשד לתהליך דלקתי/זיהומי בקרסול שמאל. טכניקה: בוצעו מיפויים פלנריים עוקבים מכוונים לקרסוליים כ-30 דקות, 4 שעות ו24 שעות כולל מיפוי בשיטת CT SPECT לאחר כ-24 שעות מהזרקת כ-18 mCi של כדוריות לבנות עם HMAPO מסומנים בטכנציום. ביום אחר, בוצע מיפוי פלנרי מכוון לקרסוליים כולל מיפוי בשיטת CT SPECT לאחר כ-26 דקות מהזרקת כ-20 mCi של סולפור קולואיד מסומן בטכנציום. בוצעה השוואה למיפוי עצמות הקודם מ-2024/02/28. ממצאים: במיפוי כדוריות לבנות מסומנות הודגם מוקד קליטת יתר באספקט לטרלי של קרסול השמאלי, תואם לאזור בין חלק הלטרלי של בורג הפרוקסימל לבין פרגמנט גרמי סקלרוטי בצמוד אליו, ככל הנראה מלאולוס (חתך 145-3, תמונות מפתח). יש לציין אי סדירות עור באזור זה ייתכן פצע פתוח, לקורלציה קלינית בשאלה של הפרשות. יש לציין שמוקד הקליטה הודגם בכל השלבי המיפוי, כולל במיפוי מאוחר כעבור כ-24 שעות ותואם לקליטה פתולוגית שהודגמה במיפוי עצמות במיפוי מח עצם עם סולפור קולואיד אין עדות לקליטה מוקדית חשודה באזור בו הודגמה קליטה פתולוגית במיפוי עצמות ומיפוי עם לויקוציטים מסומנים. רושם לקליטה מעט מודגשת בקלקנאוס בצמוד לבורג הדיסטלי, ככל הנראה משנית לשפעול מח עצם. לסיכום: על סמך הבדיקות המשולבות (מיפוי עצמות /כדוריות לבנות מסומנות /מח עצם), התמונה הסינטיגרפית יכולה להתאים לתהליך דלקתי/זיהומי פעיל בקרסול שמאלי כמתואר. אשמח לדעת מזה אומר

שלום חן! על פי תוצאות הבדיקה קיים חשד לתהליך זיהומי באזור הניתוח. ממליץ לפנות לאורטופד המנתח להמשך הטיפול. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול