MRI תוצאות בדיקה אשמח למענה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

08/03/2024 | 14:44 | מאת: לורן35

שלום- תוצאות לאחר בדיקת MRI כאבים בהליכות באצבעות והירדמותם- לא הודגמו קווי שבר, בצקות לשדיות, אוסטאונקרוזיס או נגעים הרסניים במבנה הגרמי בטווח הבדיקה. המשטחים הפרקיים שמורים, ללא נוזל יתר או האדרה סינוביאלית פתולוגית במפרקי כף הרגל. מרקם ונפח של השרירים תקינים. אין לזהות נזק בגידים. ב- 3WEB מודגמת מלאות רקמתית בעלת אותות בינוניים בכל התהודות בגובה וקוטר קדמי-אחורי כ- 1 ס"מ ורוחב צדדי כ- 0.4 ס"מ עם האדרה קלה לאחר הזרקת גדוליניום. בכרית השומן הפלנטרית בחלק אמצעי-דיסטלי-לטרלי מודגמת לובולציה שומנית בין סיבי הפסיה הפלנטרית הדיסטלית וגידים מיישרים לבהונות הרביעית והחמישית בקוטר מרבי כ- 1.7 ס"מ, ללא אותות חריגים מסביב ואינה עוברת האדרה פתולוגית. נוירומה על שם מורטון במרווח ה- 3WEB. .2 לובולציה שומנית/ליפומה בכרית השומן הפלנטרית כמתואר. .3 לא הודגם נזק במבנה הגרמי או במפרקים. שאלתי- מה הטיפול שעליי לקבל לאחר ממצאים אלו שלא ככ הבנתי מהם אומרים. האם צריך לנתח להוציא את הציסטות האלה? ויש לי הפניה למדרסים שקיבלתי ללפני הבדיקה. מה המלצתך לגבי MRI כמובן אגש למומחה עוד הרבה זמן תודה רבה

שלום לורן! קודם כל צריך להגיע לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול ולהבין האם יש קשר בין הממצאים בדימות לתלונות. במידה ואכן התלונות קשורות לנוירומה ע"ש מורטון - קיימים טיפולים שונים החל ממדרסים, דרך הזרקת סטרואידים לאזור ועד לניתוח הוצאת הגוש. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול