כאבים באזור MT5 ותוצאות MRI

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

26/02/2024 | 13:59 | מאת: רפאל

קיבלתי תוצאות MRI כף רגל וקרסול שאותרופד שלח אותי בחשד לשבר מאמץ או דלקת בגידים. התור הבא לאורתופד יקח זמן ורציתי לשאול לגבי ההבחנה שקיבלתי האם היא מסוכנת או דחופה ( גידול וכו' ). בסיכום ההבחנה כתוב: ללא הדגמת ממצא חריג לאורך מסרק חמישי שינויים הסננתיים בשומן תת עורי באספקט פלנטרי לטרלי, תואם לאיזור המסומן על העור מתחת למסרק החמישי- פניקוליטיס? לייעוץ קליני CT\ התחדדות פוקלית אקסופיטית המתבלטת משוליים פנימיים של הפטישון הצדדי- אקסוסטוזה? לקורלציה רנטגנית שאר הממצאים כמפורט . 7 מ"מ , ללא מעורבות שכבות פסיה או שריר- פניקוליטיס? * הרגל מודגמת הסננת שומן תת עורי לא אחידה 26 לייעוץ\קורלציה קלינית. באספקט הפנימי של הפטישון הצדדי קיים רושם לשלוחה גרמית עם קצה מחודד באורך כ 9 מ"מ המתמשכת בכיוון ) ראה תמונה מפתח .CT \ סגיטלי- אקסוסטוזה? אשמח לעזרה, תודה :)

שלום רפאל! ממצאי הדימות לא מעלים חשד לגידול ממאיר. יש להמשיך במעקב אורטופד בברכה

20/03/2024 | 07:49 | מאת: רפאל

תודה על המענה, האם מומלץ לעשות גם CT כפי שצויין ב MRI ? זה פשוט נראה לי מאוד מוזר לעשות CT אחרי MRI, אבל זה מה שנכתב: התחדדות פוקלית אקסופיטית המתבלטת משוליים פנימיים של הפטישון הצדדי- אקסוסטוזה? לקורלציה רנטגנית/CT

מנהלי פורום כף רגל וקרסול