הצילום המתאים בעקבות כאבים באגן, מפרק שמאל, גב תחתון?

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

22/02/2024 | 18:43 | מאת: ראובן

לאחר נפילה מגובה מטר. סיטי גילו שבר בקרסול ואילו ברנטגן כלום... כואב לי האגן, גב תחתון, מפרק שמאל בחיבור הרגל עם הגוף. ברנטגן אגן ראו שינויים סקרלוטיים עדינים. וכעת האורת' שלח למיפויי עצמות. האם זו הבדיקה הנכונה לגילוי הבעיות או להתעקש על סיטי/ספקט? האם בצילום זה יראו גם שחיקה של הסחוס?

שלום ראובן! אכן בדיקת CT אגן ועמוד שדרה מותני עשוי לתת תמונה יותר מדוייקת. על כל פנים צריך להתייעץ עם אורטופד טראומה בברכה

26/02/2024 | 18:10 | מאת: ראובן

תודה רבה ד"ר! מעריך מאד! א. הוא הביא לי מיפוי עצמות SPECT. האם סיטי עדייו יותר טוב? ב. הוא כתב במיפוי עצמות SPECT מפרק שמאל וגב תחתון וברכיים (לא מיפוי עצמות כללי). האם בבדיקה יראו גם אגן ומפרק שמאל או רק אם הוא יכתוב זאת בפירוש? ב. מה הכוונה אורתופד טראומה? הייתי אצל אורתופד כף רגל אך הוא גם מנתח. האם זה בסדר? תודה ובהערכה רבה!

מנהלי פורום כף רגל וקרסול