ct כף רגל פגם אוסטאוכונדרלי במרכז כיפת הטלוס + פסאודו ארטיקולציה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

14/02/2024 | 13:51 | מאת: אורי

מה המשמעות של התוצאה הזו: פגם אוסטאוכונדרלי במרכז כיפת הטלוס. רושם כי הפגם יציב. הפגם נמדד לאורך כ- 8 מ"מ במישור הקורונלי וכ- 7 מ"מ במישור הסגיטלי. ללא נוזל יתר במפרק הקרסול. אוס טריגונום ואי סדירות של הפסאודו ארטיקולציה, יתכן אלמנט של צביטה אחורית. המפרק הסוב טלרי תקין, ללא נוזל יתר בסינוס טרסי. עצמות ומפרקי כף הרגל האמצעית והקדמית תקינים

שלום אורי! בדיקת CT מדגימה פגיעה בסחוס המפרקי בעצם הטלוס ( מצב של נקרא OLT ), כמו כן קיים אלמנט של דלקת עקב עצם נוספת מאחורי עצם הטלוס ( אוס טריגונום ). על כל פנים מומלץ להגיע לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול להחלטה על אופן המשך הטיפול

15/02/2024 | 13:39 | מאת: אורי

מה הפירוש של: אי סדירות של הפסאודו ארטיקולציה. תודה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול