הסבר פענוח CT כף רגל

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

07/02/2024 | 16:17 | מאת: אברהם

היה לי זיהום וכיב בין אצבעות רגל ימין וקושי בדריכה על הרגל הימנית. לאחר אשפוז ממושך בבית חולים הכיב כבר התרפא כמעט לחלוטין. קיבלתי כעת פענוח צילום CT שנעשה לפני חודש, סיבת הצילום היא: לשלול אוסטאומיאליטיס בכף רגל ימין. סיכום הפענוח: הרס גרמי בראשי MT3,4 מימין וגליל מקורב 3 עם מלאות רקמה רכה סמוך, באבחנה מבדלת אוסטאומיאליטיס. לקורלציה קלינית. מה פירוש התוצאה, האם אכן נשלל אוסטאומיאליטיס?

שלום אברהם! בדיקת CT אכן הדגימה ממצאים שעלולים להתאים למצב של Osteomyelitis ( זיהום בעצם ) יש להיות במעקב אורטופד כף רגל סוכרתית להתאמת טיפול נאות! בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול