אבחון malunion של שבר בסרגל 3

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

06/02/2024 | 17:12 | מאת: מילי

שלום האם צילום של שני מבטים של כף הרגל 6 שבועות לאחר השבר מספיק כדי לשלול חיבור לקוי? מהם התסמינים של חיבור לקוי בשבר זה?האם נוקשות של כף הרגל וכאבים קלים חודשיים וחצי לאחר שבר כזה מעידים על אפשרות כזו? איזה בדיקה יש לדרוש עמ לשלול אפשרות כזו?תוך כמה זמן הרגל חוזרת לתפקוד מלא כבעבר?תודה

שלום רב! צלום 6 שבועות לארח השבר אינו מספיר כדי לקבוע חוסר איחוי. הסימון הקליני לחוסר איחוי הוא כאב מתמשך באזור השבר. חשוב להיות במעקב אורטופד כף רגל וקרסול. ולהקפיד על פיזיותרפיה אינטנסיבית. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול