פענוח סיטי אחרי 4 ניתוחים

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

11/01/2024 | 15:12 | מאת: חן

ממצאים : קרסול וכף רגל שמאל מגובסים. מצב לאחר קיבוע PANTALAR FUSION עם מסמר אינטרה-מדולרי לאורך הטיביה הדיסטלית החוצה את הטאלוס ואת הקלקנאוס. קיבוע גם של המפרק הטלו-נביקולרי. באינטרוול הוכנסו חרוזי אנטיביוטיקה למפרק הסאב-טלרי ולרקמות הרכות הלטלרליות אליו באזור בלוק אלוגרפט שהוצא. חסר עורי סמוך. פרגמנטציה ואי סדירות קורטיקלית במפרקי ה-hind-foot באזור הקיבוע, הודגמו גם בבדיקה קודמת. אוסטאופניה דיפוזית בעצמות הקרסול וכף הרגל בהחמרה תעלות בטיביה, בקלקנאוס ובטאלוס מברגים של קיבוע ישן שהוצא. שברים ישנים בפטישון הלטרלי שהינו מאוחה עם פרגמנטים חופשיים סמוכים אליו וכן שברים בקלקנאוס ובטאלוס. מפרקי ה- 5-1MTP ,TMT ,MIDFOOT תקינים סיכום: אוסטאופניה קשה מחוסר שימוש. פרמגנטציה, אי סדירות וארוזיות בעצמות ה-hindfoot לאחר התערבויות חוזרות, לא ניתן לשלול אוסטאומיאליטיס ללא שינוי מבדיקה קודמת. השבר בפטישון הלטרלי מאוחה העם השברים האחרים מאוחים והאם יש פה אופציה לניתוח נוסף

שלום חן! המצב הוא מורכב, צריך לדעת את כל הפרטים, לפי CT עברת מספר התערבויות ניתוחיות וזיהום קשה מערב את העצמות. יש צורך במעקב וטיפול אורטופד כף רגל וקרסול. בברכה

14/01/2024 | 19:49 | מאת: חן

תודה על התשובה אני במעקב אורטופד כף רגל המנתח שלא נותן לי כל כך תשובות האם הסיטי הזה מראה שיש עדיין שברים שלא התאחו והאם הזיהום עדיין קיים ומזה אוסטאומיאליטיס ופרגמנטציה ואי סדירות קורטיקלית במפרקי ה-hind-foot

מנהלי פורום כף רגל וקרסול