MRI לאחר US קרסול שמאל

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

28/12/2023 | 17:00 | מאת: אברהם טקלה

עשיתי אולטרסאונד בקרסול שמאל לאחר חבלה של נפילה מגובה כ2 מטרים ועיקום הקרסול לגמרי. להלן תוצאות האולטרסאונד: ממצאים: מפרק טיביו-טלארי-ללא נוזל יתר. הודגם תפליט לא צלול במפרק טאלו נביקולרי - יתכן המרטרוזיס. גידים מיישרים (TA,EDL,EHL) תקינים. גידים מכופפים(TP,FDL,FHL) תקינים. גידים פירונאלים (PL,PB) תקינים. DELTOID LIGAMENT -מבנה תקין. ATFL- מבנה תקין. CFL - מבנה תקין. SYNDESMOSIS- ללא עדות לקרע. סיכום - הודגם תפליט לא צלול במפרק טאלו נביקולרי - עם אי סדירות גרמית באספקט נוויקולרי - חשוד לממצא פוסט טראומתי (שבר עם פרגמנט?) באספקט דורסלי של עצם הנוויקולרית? לקורלציה דמותי ויעוץ רופא אורתופד. סיכום והמלצות: חזרה לרופא LT SUSP NAVICULAR BONE FRACTURE ? להשלמת בירור דמותי- חומרת הממצא: קטגוריה II - ממצא אשר דורש דיווח תוך 48 שעות הערה לטכניקה: חומרת הממצאים הכוללת: לאחר מכן שלחו אותי לבצע MRI בהמלצת אורתופד ואלו התוצאות: ממצאי בדיקת MRI של קרסול שמאל הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות 2T, STIR 1T ו GRE – במישורים השונים . התויה קלינית: כאבים לאחר חבלה. ממצאים: ללא נוזל יתר במפרק הקרסול. כיפת הטלוס תקינה, ללא פגם אוסטאוכונדרלי. המפרק הסוב טלרי תקין, ללא נוזל יתר בסינוס טרסי. עצמות ומפרקי כף הרגל האמצעית תקינים, ללא בצקת מח עצם וללא היצרות של מפרקי כף הרגל האמצעית. הגידים חוצי הקרסול המדיאליים והפרוניאליים והגידים המיישרים בעובי תקין, ללא קרע. הרצועות הצדדיות ה-ATFL וה-PTFL בעובי תקין, ללא קרע, נראה מעט נוזל מוגבר סביב ה-PTFL סדרה 501 חתך 18. רצועת ה-CFL בעובי תקין, ללא קרע. רצועת הדלטואיד והספרינג תקינות. גיד האכילס והפסציה הפלנטרית תקינים. עיבוי של הרצועה AITFL ,ללא פתיחה של הסינדסמוזיס. רצועה PITFL בעובי תקין, ללא קרע. סיכום:עיבוי של הרצועה AITFL ,ללא פתיחה של הסינדסמוזיס. מומלצת קורלציה קלינית ומיקום של הכאב באיזור הסינדסמוזיס הקדמי? רצועת ה-ATFL בעובי תקין, ללא קרע.

שלום אברהם! לכאורה תוצואת MRI שוללות פגיעה משמעותית. ממליץ לפנות לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול