כאבים בכף הרגל כרית ואצבעות

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

17/12/2023 | 14:41 | מאת: דנה

שלום- בת 37. כאבים בספורט/הליכות מהירות ברגל ימין אצבעות וכרית כף הרגל. בביצוע US - באספקט הפלנטרי של אצבע 4 הודגם ממצא היפואקואי תת עורי בעל גבולות סדירים וללא זרימת דם בתוכו. ומסביבו באורך 2.6 סמ רוחב 0.4 עומק 0.8 סמ- טיב הממצא לא ברור. בנוסף, במרווח בין אצבעות 3 ו-4 הודגם ממצא היפואקואי באורך 0.4 סה, רוחב 0.2 יכול לתהאים אולי לנוירומה עש מורטון? אני רוצה לשאול בבקשה- האם מדובר כאן על 2 ממצאים/גושים? אגש לאורתופד כעת אבל מה זה אומר בבקשה? אני מתחילה לחשוש מאוד!!! זה יכול להיות משהו מסוכן כי זה ללא זרימת דם? מאוד דואגת. האם יש פה 2 ממצאים? אשמח בבקשה להסבר ומה המשך טיפול?

שלום דנה! הסרי דאגה מליבך. ככל הנראה מדובר בשני גושים שאחד מהם הוא גוש רקמת חיבור חסר משמעותית קלינית והגוש השני הוא התעבות עצב ( Morton's neuroma ). על כל פנים מומלץ לבצע בדיקת MRI לאפיון המדוייק של הגושים. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול