החמרה בכאב באוסטאומיאליטיס

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

11/12/2023 | 10:38 | מאת: אילנה

שלום, אני שבועיים וחצי אחרי ניתוח להסרת הציפורן בבוהן ברגל לצורך לקיחת ביופסיה ותרבית. נמצא בעצם זיהום של סטאפילוקוקוס אפידרמיס וקיבלתי טיפול אנטיוביוטי ל6 שבועות. הייתי שבועיים על אנטיביוטיקה מסויימת בזמן שחיכיתי לתרבית ולהזמנה של אנטיבוטיקה אחרת שלטענת המנתח מתאימה יותר לחיידק הספציפי שנמצא. נאמר לי שאם לא אצליח לסבול תופעות לוואי של האניביוטיקה החדשה אוכל לחזור לקודמת. אני לא מרגישה תופעות לוואי אבל כן מרגישה החמרה בכאב בבוהן, כמו הכאב שהיה לפני הניתוח (כלומר לא כאב במקום הניתוח עצמו). האם החמרה כזאת יכולה לקרות במהלך הטיפול, או שיכול להיות שהאנטיביוטיקה הקודמת התאימה יותר למקרה? שואלת פה כי זה קשה להשיג את המנתח ולדבר איתו.

שלום אילנה! חשוב לעקבו גם אחרי מדדים אובייקטיביים של הזיהום ( WBC / CRP / ESR ). כעקרון צריך לבדוק את אנטיביוגרם ( רגישויות של החיידק לתרופות אנטיביוטיות שונות ) כמו כן צריך לבדוק גם את מצב הקליני של הבוהן. על כל פנים ממליץ לפנות לאורטופד מנתח שלך לבדיקה והמשך הטיפול בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול