שאלה לגבי טיפול באוסטאומיאליטיס

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

03/12/2023 | 15:59 | מאת: אילנה

שלום, אני בת 28 וסבלתי מכאבים סביב הבוהן באצבע כמה חודשים, ללא חבלה. בMRI אבחנו בצקת וחשד לזיהום שהוביל לניתוח כריתת הציפורן בבית חולים על מנת לקחת תרבית וביופסיה מהעצם ומהרקמה. נמצא חיידק סטאפליקוקוס אפידרמיס בעצם. קיבלתי טיפול אנטיביוטי למשך 6 שבועות של 600 מ"ג ריפמפין ו1.5 גרם ציפרו ביום, במידה ולא אוכל לסבול תופעות לוואי אשתמש ב3 ג' צפלקסין ביום. בתרבית לא ראיתי שהחיידק רגיש לצפלקסין והיו עוד אנטיביוטיקות שהוא רגיש אליהן אבל נאמר לי ע"י המנתח לאחר התייעצות עם זיהומולוג שזו האופציה הכי טובה. אני חוששת מתופעות הלוואי ונזק לכבד בעקבות הטיפול הזה, האם זה טיפול מקובל?

שלום אילנה! חיידק Staph Epiderm. בד"כ אינו גורם מחולל, אלא חלק מפלורה טבעית של העור. במידה ואכן תורבת מעצם מזוהמת ניתן לטפל ב Cefalexin , כמו כן קיימים מחקרים אשר טוענים שתוספת Rifampin עוזרת להכחיד את הזיהמים בעצם. למיטב הבנתי Ciproxin אינו חלק מהטיפול המקובל. עם זאת חשוב לזכור שאם הטיפול ניתן על ידי מומחה למחלות שזיהומיות - סביר להניח שהואר מבוסס וכדאי להקפיד עליו. בברכה

04/12/2023 | 11:15 | מאת: אילנה

תודה רבה על התשובה. אורך הטיפול גם כן מקובל?

מנהלי פורום כף רגל וקרסול